Commissies


Het wijkoverleg kent een aantal commissies. Zij houden zich specifiek bezig met een onderwerp en kunnen zodoende sneller inspelen op ontwikkelingen en gebeurtenissen.

Public Relations en communicatie

De commissie houdt zich voornamelijk bezig met het verzorgen van de externe communicatie en de promotie van het wijkoverleg. Zij verzorgt bijvoorbeeld de wijkkrant om bewoners op de hoogte te brengen van zaken die spelen in de wijk. Daarnaast valt ook het beheer van de website en social media onder haar verantwoordelijkheid.

Ontmoeting

Nieuwe bewoners van jong tot oud moeten zich welkom voelen in Graswinkel. Het welkomstcomité bezoekt bij verhuizing of geboorte deze nieuwe bewoners en bieden hen een klein presentje aan namens het wijkoverleg. Natuurlijk is dit ook een ideale manier om het wijkoverleg onder de aandacht te brengen!
Heb je nieuwe buren gekregen of is er in de buurt een kleintje geboren? Stuur een mailtje naar samengraswinkel@gmail.com of gebruik het contactformulier en geef ons het adres even door! Wij verzorgen de rest.

Groen

De commissie houdt zich bezig met de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. Zij signaleert niet alleen problemen, maar wilt ook zaken aanpakken en verbeteren. Overal in onze wijk is namelijk groen te vinden, bijvoorbeeld het vijvergebied. Een ideale plek om lekker te wandelen, te vissen of gewoon te genieten van de omgeving. Het groen bepaalt voor een belangrijk deel het aanzicht van de wijk. Het is belangrijk dat we hier aandacht aan besteden. Niet alleen is er een onderhoudsplicht weggelegd voor de gemeente, ook als bewoners kunnen wij hier iets in betekenen!

Veiligheid (in oprichting)

De commissie houdt zich bezig met de sociale en verkeersveiligheid in Graswinkel. Ook zij hebben een signaalfunctie en gaan in overleg met partners om zaken op het gebied van veiligheid aan te pakken en te verbeteren. De commissie stelt zich o.a. ten doel mensen bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid door bijvoorbeeld samen met bewoners en participanten initiatieven op het gebied van veiligheid te ontwikkelen en/of te organiseren.

Activiteiten

Voor de organisatie van de diverse activiteiten die het Wijkoverleg organiseert is de activiteitencommissie in het leven geroepen. Daarnaast ondersteunen de leden bij het organiseren van gezamenlijke activiteiten van diverse Wijkraden in Weert zoals bijvoorbeeld de avondvierdaagse.